zondag 12 januari 2014

Tip 11: vergelijk jezelf niet met anderen

11. Vergelijk jezelf niet met anderen
Jouw leven is uniek, meet daarom niet wat je ‘waard’ bent door jezelf te vergelijken met anderen!
Ook jezelf als "beter" te zien dan bijvoorbeeld je collega’s kan schadelijk zijn voor je geluk... Dit komt, omdat dit gepaard kan gaan met vooroordelen en ongezonde gevoelens van superioriteit. Meet je eigen succes op basis van je eigen vooruitgang, niet op die van anderen!




Vandaag is het zondag.
Alle tijd om vandaag eens te onderzoeken bij jezelf waar jij uniek in bent. Vertel jezelf eens waar jij goed in bent, wat jij goed kunt, waar je trots op bent. Denk eens na welke talenten je hebt en wat je met deze talenten doet op dit moment... 

Zo heeft mijn zusje 1,5 jaar geleden tijdens een communicatietraining ontdekt dat zingen "wel nuttig" zou kunnen zijn om haar stem onder controle te houden tijdens presentaties. Gaandeweg bleek echter dat "wel nuttig" een ongelooflijk talent bleek te zijn! Alleen vond iedereen dat, behalve zijzelf...Ze durfde niet...ze vergeleek zichzelf steeds met anderen die "beter" waren. Zo jammer!
Na een ontmoeting met een geweldige gitarist, waar ze wekelijks mee ging oefenen, is ze er inmiddels achter dat ze wel geweldig kan zingen!
Vanaf het moment dat ze dit voor zichzelf heeft toegegeven komen de aanvragen voor optredens naar haar toegevlogen! En nu..? Ze geniet met volle teugen van haar optredens en is achteraf zo blij dat ze met haar talent aan het werk is gegaan!


Zou jij dat ook willen? Om VOL voor je talenten te gaan? Om je niet tegen te laten houden door angsten, door jezelf niet meer te vergelijken met anderen?
Begin VANDAAG!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten